beMatrix standbouw
beMatrix built bePartner

De Standbouw Koning realiseert al haar beursstands exclusief met het innovatie & modulaire beurswanden systeem van het Belgische beMatrix. Ook voor verkoop van beMatrix kaders bent u bij ons aan het juiste adres, we zijn officieel beMatrix built partner.

En niet zonder reden, naar onze mening is beMatrix het meest innovatie & duurzame modulaire standbouw systeem op de Europese markt.

Bij de lancering van het aluminium kadersysteem met grote gaten, in 1993, werd de eerste grote stap richting duurzaamheid gezet. De typische eigenschappen van dit systeem voor de bouw van beursstands zijn:

Lichtgewicht

Ondanks de enorme stijfheid van de kaders zijn deze licht van gewicht waardoor wij minder personeel in hoeven te zetten voor de opbouw van een beursstand. Minder gewicht zorgt ook voor minder uitstoot van CO2 tijdens het transport.

Lange levensduur

De frames kunnen makkelijk 200 keer in verschillende opstellingen gebruikt worden. Hierdoor kunnen we ze tegen een scherpe verhuurprijs aanbieden en verbruiken we minder grondstoffen voor de productie van nieuwe kaders.

Modulair

Met het beMatrix kadersysteem is een 360° opbouw mogelijk: de kaders kunnen zowel als verhoogde vloer, plafond  of als standbouw wand ingezet worden. Bovendien kan eenzelfde pakket materialen in verschillende opstellingen gebruikt worden, hierdoor kunnen wij onze voorraad efficiënter inzetten wat resulteert in lagere kosten van uw beursdeelname.

Innovatie

We leven in een wereld van verandering. Samen met het beMatrix R&D team zijn we dagelijks bezig met product- en procesoptimalisatie en kijken hierbij zeer kritisch naar de impact op het milieu. De meest recente toonaangevende innovatie is de upgrade naar het ECO+ kader. Het ECO-kader werd enkele jaren geleden gelanceerd als ecologisch alternatief voor het geanodiseerde kader. Anodiseren is een bijkomende stap in het productieproces waarbij de kaders van een extra laag voorzien worden. Deze chemische behandeling is milieubelastend. Bij een ECO+ kader wordt het anodiseren vervangen door een oppervlaktebehandeling door middel van schuren en borstelen. Om de afwerkingsgraad van het geanodiseerde kader te kunnen evenaren heeft beMatrix samen met hun leveranciers een borsteltechniek ontwikkeld, waardoor de ECO+ kaders een quasi identieke look als de geanodiseerde kaders hebben. Een bijkomend voordeel van deze milieuvriendelijke afwerking is dat deze kaders volledig hergebruikt kunnen worden, wat niet het geval is bij geanodiseerde kaders. Als enige Nederlandse standbouwer werkt De Standbouw Koning uitsluitend met de laatste generatie ECO+ kaders van beMatrix.

Duurzame productie

beMatrix investeerde in 2018 in een nieuw en volautomatisch machinepark. Een van de belangrijkste drijfveren bij de keuze van de machines was het aspect duurzaamheid. De nieuwe machines laten toe om de profielen nóg nauwkeuriger op lengte te verzagen, waardoor de uitval verder wordt reduceert. Het kleine aandeel restafval dat tijdens het productieproces gegenereerd wordt, wordt gerecycled en opnieuw gebruikt voor de productie van aluminium.

Aangezien alle bewerkingen in het nieuwe machinepark onder één dak kunnen plaatsvinden wordt het aantal transporten van en naar onderaannemers ook sterk teruggedrongen. Zonnepanelen zorgen ervoor dat de nieuwe productiesite grotendeels op groene stroom draait.

Vraag hier eenvoudig een brochure aan van het BeMatrix standbouw systeem.