Wat kost een beursstand?

Update 2023

U wilt deelnamen aan een vak- of publieksbeurs in Nederland of daarbuiten en bent bezig met het samenstellen van een budget of kostenraming. Het inrichten van uw beursstand kunt u zelf doen maar u kunt dit ook overlaten aan een professionele standbouwer die alles van a tot z voor u verzorgt. Maar wat zijn de prijzen en kosten, en hoe zijn deze opgebouwd? Dit is één van de meeste gestelde vragen aan onze accountmanagers. De prijzen van standbouw zijn afhankelijk van een aantal factoren. Op deze pagina proberen wij deze op eenvoudige wijze aan uw uit te leggen wat van invloed is op de kosten van uw beursstand en hoe u deze zelf kunt beïnvloeden en inschatten.

U kunt u dit ook aan ons overlaten en vrijblijvend een offerte aanvragen.

Prijzen en kosten beursstand

Uw beursstand kopen of huren?

Bij huur betaalt u over het algemeen één bedrag per beursstand per beursdeelname. In dit bedrag zit zowel het gebruik van de materialen zoals wanden, vloeren, verlichting, visuals, av apparatuur, meubels als mede de kosten voor het plaatsen hiervan en het weer weghalen. Voordeel is dat u niet zelf hoeft te investeren en dat alles voor u wordt geregeld.

Neemt u vaak deel aan beurzen of heeft u hele specifieke eisen dan kan het interessant zijn om een eigen stand aan te schaffen. Vervolgens kunt u deze met eigen mensen plaatsen of dit uitbesteden aan een standbouwer. Onze ervaring is dat als u aan meer dan 8 beurzen per jaar deelneemt het interessant kan zijn om een beursstand te kopen. Omdat De Standbouw Koning gebruikt maak van modulaire frames met losse visuals is het ook mogelijk om een deel te kopen en een deel te huren, afhankelijk van de grootte van de beursstand.

Met welke kostenposten moet ik rekening houden bij standbouw?

 • Kosten van kale standruimte
 • Aansluitingen voor elektra, internet, water, etc.
 • Wanden
 • Vloeren
 • Verlichting
 • Hangpunten voor trussen, banners of hoge wanden.
 • AV apparatuur, zoals monitoren, led schermen of conference call mogelijkheden
 • Meubilair
 • Visuals, al dan niet led verlicht.

Is standaard standbouw voordeliger?

Veel beursorganisatoren en beurs locaties bieden standaard standbouw aan, waarbij u tegen een vaste prijs per m2 een compleet pakket krijgt met daarin vaak:

 • Vloerbedekking in kleur naar keuze.
 • Eenvoudig systeemwanden in wit, zwart of kleur naar keuze.
 • Pendelspots
 • Frieslijst ombouw met naamsvermelding
 • Kleine elektriciteitsaansluiting
 • Schoonmaak van de stand tijdens de beurs.

De prijzen van standaard standbouw liggen gemiddeld tussen de 125 en 250 euro per m2 standruimte en deze kosten komen boven op de kosten voor de kale m2 standruimte. Heeft u een kleine stand (<24m2) dan is het vaak het goedkoopst om gebruik te maken van standaard standbouw omdat een externe standbouwer hoge basiskosten heeft. De Standbouw Koning hanteert bijvoorbeeld een minimum orderbedrag van 10.000 euro per beursstand per beurs.

Is uw stand groter dan adviseren wij u om altijd een vergelijkende offerte op te vragen omdat u vaak voor hetzelfde tarief een luxere en meer onderscheidende stand kunt realiseren. Dit is al mogelijk vanaf 300 euro /m2 inclusief design meubilair.

Prijsstijgingen en tekorten in 2023

Ook wij als standbouwer hebben last van prijsstijgingen en tekorten van materialen en mensen. Tijdens de corona periode zijn een flink aantal standbouwers gestopt en overgestapt naar andere branches zoals de bouw. Hierdoor is het momenteel lastig om een goede standbouwer te vinden die op korte termijn een beursstand kan realiseren, het is dus belangrijk om eerder op zoek te gaan naar de juiste partij. Daarnaast zijn ook veel grondstoffen zoals die benodigd zijn voor bijvoorbeeld vloeren & visuals sterk in prijs gestegen en zijn ook de kosten voor personeel conform CAO meegestegen met de inflatie. Ten opzichte van de tarieven van 2019 ligt de verhoging tussen de 10 en de 20 procent. Ons advies is om hier rekening mee te houden in de budgettering. Uiteraard denken we graag mee om het maximale rendement uit uw investeringen in beurzen te halen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of een catalogus ontvangen neem dan nu vrijblijvend contact met ons op.